Behandeling van het borstgebied

Behandeling van het borstweefsel

Borstmassage die ruimte geeft behandeling van het borstweefsel

Een specifieke behandeling van het borstweefsel die erop gericht is om de energiestroom door het borstgebied weer te verbeteren. Met als doel om pijnlijke en gespannen borsten meer veerkracht te geven en de weefsels te ondersteunen om hun functie optimaal te kunnen uitvoeren. De borsten gaan zachter aanvoelen en het hele borstgebied ervaart meer ruimte. Hierbij zullen de fysieke structuren direct aandacht krijgen maar ook op een dieper niveau worden specifieke meridianen en acupunctuurpunten aangesproken door middel van (drukpunt)massage en verruimende strekkingen.

Ondersteunende behandelingen

Tijdens en na een traject, waar borstkanker is ontdekt, zijn er ondersteunende behandelingen mogelijk. Wondheling, lymfe, zenuwgeneratie en bloedcirculatie kunnen positief beïnvloed worden. Ook littekenvorming kan verminderd worden en de doorstroming van het gebied van het littekenweefsel wordt verbeterd. Het lichaam kan ondersteund worden, door de balans weer te herstellen, welke door klachten ten gevolge van de behandelingen zijn ontstaan.

Ervaringsdeskundig

Tijdens de opleiding voor Shiatsutherapie is bij mij borstkanker ontdekt. Tijdens deze studie, de studie Acupunctuur en in de jaren erna heb ik mij verdiept in het thema borsten en borstklachten. Diverse bijscholingen heb ik hierover gevolgd om een optimale conditie van het borstweefsel te waarborgen. Ik ontdekte hoe gevoelig borsten zijn en wat er ingezet kan worden om de energiebalans weer te herstellen. Inmiddels is er 10 jaar verstreken en ik mag mij nog steeds gelukkig prijzen met gezonde borsten.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.