Behandeling van het borstgebied

Behandeling van het borstweefsel

Borstmassage die ruimte geeft behandeling van het borstweefsel

Een specifieke behandeling van het borstweefsel die erop gericht is om de energiestroom door het borstgebied te verbeteren. dit geeft pijnlijke en gespannen borsten meer veerkracht. De borsten gaan zachter aanvoelen en het hele borstgebied ervaart meer ruimte. Op een dieper niveau worden specifieke meridianen en acupunctuurpunten aangesproken door middel van (drukpunt)massage en verruimende strekkingen.

Ondersteunende behandelingen

Tijdens en na een traject, waar borstkanker is ontdekt, zijn er ondersteunende behandelingen mogelijk. Positieve beïnvloeding van wondheling, lymfe, zenuwgeneratie en bloedcirculatie.  Verbeterde doorstroom in het gebied van het littekenweefsel waardoor littekenvorming wordt verminderd. Door de balans te herstellen wordt het lichaam ondersteund. Klachten ten gevolge van de behandelingen verminderen hierdoor.

De Acupunctuur-balans methode

Specifiek voor pijn en stagnerende klachten aan het borstgebied biedt een Acupunctuur-balans behandeling uitkomst. De naalden worden niet in het pijnlijke borstgebied geprikt maar in armen en benen. Pijn wordt minder of verdwijnt, benauwdheid en spanning wordt minder en het gebied van de littekens is minder pijnlijk.

Ervaringsdeskundig

Tijdens de opleiding voor Shiatsutherapie is bij mij borstkanker ontdekt. Tijdens deze studie, de studie Acupunctuur en in de jaren erna heb ik mij verdiept in het thema borsten en borstklachten. Diverse bijscholingen heb ik hierover gevolgd om een optimale conditie van het borstweefsel te waarborgen. Ik ontdekte hoe gevoelig borsten zijn en wat er ingezet kan worden om de energiebalans weer te herstellen. Inmiddels is er 10 jaar verstreken en ik mag mij nog steeds gelukkig prijzen met gezonde borsten.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.