Borsten

Borstgezondheid

Wat kan Shiatsutherapie betekenen voor borsten Borsten Shiatsu

Klachten aan onze borsten zijn lastig om mee naar een behandelaar te gaan. We weten namelijk niet of het ongemak normaal is of dat we hier iets aan kunnen (laten) doen. Vaak hopen we dat het vanzelf wel over gaat. Daarom is het fijn om bij de Shiatsutherapeut je vragen hierover te kunnen stellen.

Borsten zijn makkelijk beïnvloedbaar

Stress, spanning, werkdruk, voeding en te weinig lichaamsbeweging zijn voorbeelden die de gezonde balans kan verstoren. Omgevingsfactoren kunnen enorme impact hebben op het borstweefsel. Juist die gevoeligheid maakt dat het belangrijk kan zijn om hier aandacht aan te besteden. Hierover kan de Shiatsutherapeut duidelijkheid bieden.

Borstklachten 

Er is de bekende gevoeligheid tijdens de menstruatie. Tijdens de cyclus zijn vrouwen onderhevig aan hormoonschommelingen en deze hebben ook invloed op de borsten. Hoe gezonder en soepeler het borstweefsel is hoe minder we deze klachten ervaren. Klachten zoals een gespannen tot pijnlijk gevoel en jeukende, pijnlijke tepels. Maar er zijn ook andere borstklachten waar we ongerust over zijn. Afscheiding uit de tepels, gevoelig weefsel wat steviger aanvoelt dan de rest van de borst en er kunnen zich ontstekingen en cystes ontwikkelen. Ook het aantal vrouwen met borstkanker groeit per jaar.

Wat kunnen we zelf doen?

Borstgezondheid is iets waar we zelf meer aan kunnen doen dan we denken. We denken dat het misschien overdreven is om hier vragen over te stellen aan een arts of behandelaar. Onze borsten verdienen meer aandacht omdat gebleken is dat ze een apart plekje verdienen in ons lichaamsbewustzijn. Uiteraard zijn er verschillen in de sensaties van onze lichaam en geest tijdens de diverse fasen van de cyclus. Dus dan kunnen onze borsten anders aanvoelen. Het belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Ook kan dit een belangrijke indicator zijn in het grote plaatje van de hele energiebalans maar ook vice versa.

Oosterse Geneeskunde en borstbewustzijn

Het preventieve karakter van de Traditionele Chinese Geneeskunde leent zich bij uitstek voor het onderzoeken waar borstklachten vandaan komen. Het Holistische karakter van deze geneeswijze kijkt naar de hele mens met zijn omgevingsfactoren. Op het moment dat er zich bijzonderheden voordoen kunnen we al alert zijn. De energiebanen die door onze borsten stromen oefenen hun invloed uit op de anatomie en stofwisseling van de borst.

Diverse behandelwijzen in de praktijk

Borsten kunnen behandeld worden op verschillende manieren. Acupunctuur en Shiatsutherapie kunnen ingezet worden om te voorkomen dat ernstiger klachten zich zouden kunnen ontwikkelen. Diverse massagetechnieken worden ondersteunend toegepast om de borstgezondheid te bevorderen en klachten te verminderen of voorkomen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.