De eenvoud van energie

energie in de herfst ShiatsuHerfst en communicatie gaan hand in hand, echt waar! Misschien daarom wel dat nu in de energie van deze fantastisch mooie herfstdagen mijn eerste blog ontstaat. Ik laat mij nogal makkelijk inspireren maar dan komt de uitdaging dat mijn energie er niet met mij vandoor gaat. Ik ga schrijven en voordat ik het weet kan ik pagina’s vullen met Oosterse theorie, ik kan in een enorme poel van kennis duiken maar kies toch voor de eenvoud. De cyclus van het leven, adem in… en adem uit, zo eenvoudig werkt dat vitaliseren dus!

Blijven ontwikkelen

Jaren lang stond mijn website onder de hoede van een webmaster. Mijn site deed het fantastisch, was ik heel trots op en voor mijn Shiatsutherapie klopte het helemaal. Zelf een website maken geeft wel meer verbinding met je vak maar het leek zo’n onmogelijke taak. Maar net als het leven zelf is alles aan verandering onderhevig. In dit geval kreeg ik te vaak te horen dat ze mij niet konden vinden op Google als ze zochten onder de trefwoorden Acupunctuur en Zutphen. Dus de oplossing was nu zelf 2 websites maken die zichtbaar zijn.

Communiceren op de juiste manier

Het bleek inderdaad een flinke klus, niet alleen communiceren met bezoekers van mijn website maar ook met Google, als je niet genoeg aandacht in je website stopt kom je niet in beeld! Het belang van gezien worden laat je kritisch kijken, wat communiceer ik en wat niet. Als vak idioot heb je veel kennis in huis maar is dat dan waar men op zit te wachten!? Wat vind ik belangrijk en wat vinden mijn (potentiële) cliënten belangrijk?

Communiceren met aandacht

Wat hebben herfst en communicatie dan met elkaar te maken? In de Chinese 5 elementen theorie is de herfst gekoppeld aan het element Metaal en dit is het element met de meeste structuur. Hiermee kun je knopen doorhakken, het gaat over loslaten, (eigen)waarde bepalen, opruimen, balans opmaken en grenzen bepalen. Dit alles in relatie tot communicatie met jezelf, je omgeving en naar de buitenwereld toe. De energie van de longen en de dikke darm wordt ook gekoppeld aan het element Metaal. Je longen hebben een open verbinding met de buitenwereld waar de buitenlucht ons lichaam binnenkomt. Hoeveel aandacht stop je daadwerkelijk in die communicatie? Adem je snel en oppervlakkig als je praat of adem je diep in je buik en is je communicatie ontspannen en geaard? De dikke darm heeft ook die open verbinding om ons te ontdoen van afvalstoffen, ook hier kun je je afvragen of je dingen makkelijk kunt loslaten.

Balans opmaken

Herfst is de tijd om naar binnen te keren, de uitbundigheid van de zomer los te laten, opruimen, plaats maken voor andere dingen. De natuur die zich, net als het lichaam, weer voorbereid om de winter in te gaan om genoeg weerstand te kunnen bieden tegen de kou. Ook dit vraagt aandacht, is het koud, is er tocht, moet ik een jas aan of een sjaal om? Hoe ga je de communicatie aan met het weer buiten, luister je naar je lichaam? Zo kun je je ook voorbereiden op communicatie met een persoon, je website, blog of jezelf. Je neemt de tijd, richt de aandacht naar binnen en probeert te luisteren naar wat er werkelijk nodig is. Ook kun je je lijf helpen met die voorbereiding op de kou, een bezoek aan mijn praktijk laat je gelijk weer zien hoe het met je eigen energiebalans is!

Meer energenergie door ademenie in de herfst

Iemand die goed in zijn (hout)element zit heeft goeie weerstand , is fit, heeft soepele spieren, heeft zin in wat er komen gaat, doet de dingen die zij graag doet en luistert goed naar zichzelf. Jezelf de ruimte geven begint met je longen de ruimte geven. Ga af en toe met beide voeten goed op de grond staan en dan vooral eens goed door ademen. Met aandacht inademen en dan het liefst de armen uitspreiden boven je hoofd, geef die longen maar eens lekker de ruimte! Dan ook weer volledig uitademen en geniet nu van die prachtige frisse herfstlucht. Gooi eens een beetje gember in het eten of de thee, die helpt je energie te bewegen. Corrigeer regelmatig je houding zodat je lichaam alle ruimte krijgt om die zuurstof op te nemen, hiermee verfris je je energie de hele dag door. Dat is hoe eenvoudig het lichaam met energie kan omgaan!! Mocht je nu toch meer willen weten over jouw energiebalans dan ben je uiteraard welkom voor een Acupunctuurbehandeling of Shiatsutherapie.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.