Menopauze

De moderne wijze vrouw

50 is het nieuwe 40Shiatsu menopauze

Hoe meer we in onze kracht staan hoe minder last we zullen hebben van de veranderingen. Menopauze is geen ziekte, slechts een verandering van ons lichaam die we als vrouw allemaal moeten doormaken. We staan nog midden in het leven en zijn nog lang niet van plan achter de geraniums te kruipen. De overgang brengt ons naar een fase van wijsheid, en in deze moderne tijd ook naar een fase van vrijheid, laat je creativiteit de vrije loop! De bedoeling is dat je in deze wijze, laatste levensfase gaat genieten, jezelf opnieuw mag creëren en gaat ontdekken wat ons daar in kan ondersteunen. Ook hier wordt van ons gevraagd aandachtig bij jezelf te blijven en te luisteren naar je lijf, zo herontdekken we onze werkelijke behoeften.

Menopauzeklachten ShiatsuMenopauze klachten het hoofd bieden

Vaak is het zo dat het leven, in de loop der jaren, zijn tol heeft geëist. Wanneer de tijd van de menopauze is bereikt dan hebben we al vele levensfasen en uitdagingen het hoofd geboden. Dit kan zijn sporen hebben nagelaten in lichaam en geest, het evenwicht is vaak ver te zoeken, het lichaam moet opnieuw de balans hervinden. Hierdoor kan het voorkomen dat er storende menopauzale klachten ontstaan. Dit kan variëren van de bekende opvliegers tot menstruatie klachten, nachtzweten, pijnlijke gewrichten, blaas- en vaginale klachten, borstklachten tot de bekende depressieve gevoelens aan toe. Met Acupunctuur en Shiatsutherapie kunnen deze ongemakken verminderd worden, er is aandacht voor de Stromend Door De Overgang Shiatsupraktijk Zutphengehele energiebalans, hierdoor kunnen emotionele en fysieke klachten behandeld worden.

Stromend door de overgang

Ik volg over dit onderwerp speciale bijscholingen op het gebied van de Chinese Geneeskunde en daarnaast ook scholingen voor professionals als complementair SDDO therapeut (Stromend Door De Overgang)

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.