Shiatsutherapie

Shiatsu en de kracht van QiShiatsutherapie

 

Shiatsutherapie herstelt balansverstoringen

Balansverstoringen in lichaam en geest veroorzaken klachten als vermoeidheid, stress, pijn en ziekte. Volgens de Oosterse filosofie spreekt men dan over het niet optimaal stromen van Qi, vrij vertaald wordt met Qi energie bedoeld. Als wij hier hinder van ondervinden, om welke reden dan ook, willen we hier vanaf. Shiatsutherapie kan dit soort klachten behandelen en de balans weer herstellen. Deze aanpak is op het lijf geschreven en daarmee krijgt het gehele lichaam wat het nodig heeft.

Een natuurlijkeShiatsutherapie geheel van omstandigheden behandelmethode

Shiatsutherapie stimuleert de zelfherstellende eigenschappen van het lichaam. Gezondheid berust op het lichaamsvermogen om 24 uur per dag te kunnen herstellen. Onze levensomstandigheden vragen echter veel en het is niet altijd de mogelijk optimale keuzes te maken. Er wordt veel gevraagd van de energiehuishouding, het lichaam staat onder druk en kan soms niet meer op eigen kracht corrigeren. Met Shiatsu is het mogelijk om dit te herstellen.

              “ Tijdens een lichte griep, was een zachte Shiatsu behandeling ondersteunend en weldadig”

                    Marjolein

Een bezoek aan de Shiatsutherapeut

Een consult geeft inzicht in de oorsprong van klachten en wat er mogelijk aan gedaan kan worden. Shiatsu werkt als een natuurlijk kalmeringsmiddel, tijdens de behandeling is de aandacht dan ook geheel bij het lichaam. Energie richt zich altijd op waar onze focus ligt, dit maakt Shiatsu zo waardevol voor het verbeteren van de gezondheid.  U hoeft zich overigens niet ziek te voelen om de positieve werking van Shiatsu te ervaren, de behandeling brengt  lichaam, geest en emoties in balans, hiermee worden zelfs sluimerende klachten ondermijnd.

Het kenmerkende van de Shiatsutherapie  Shiatsutherapie strekking

Drukpunt technieken en strekkingen zijn de basis van de behandeling. Hiermee worden de energiebanen en energiepunten behandeld maar er wordt ook gewerkt met knedingen en andere massage technieken. Er wordt hierbij een selectie van energiepunten ingezet om het lichaam aan het werk te zetten waardoor klachten kunnen verbeteren of worden hersteld.

 

“Ik kom al een hele tijd bij Marissa en voor mij is Shiatsu belangrijk, ik zie het als noodzakelijk onderhoud. Voorheen zat ik voornamelijk in mijn hoofd en voelde ik de rest van mijn lichaam niet. Nu ben ik veel meer in contact met mijn hele lijf en hierdoor is mijn lichaam een heel belangrijke graadmeter geworden om te voelen wanneer ik over mijn grenzen ga. Door de ontspannen behandeling leer ik nog beter te voelen en constateer ik pijn en spanning eerder waardoor ik sneller de oorzaak hiervan kan onderzoeken en kan voorkomen dat ik er echt last van krijg.”

Manuela

Shiatsu is ook heel geschikt voor kinderen  Shiatsutherapie ontspanning

Door de milde behandeling voelen zij zich snel veilig en kunnen hierdoor heel goed leren ontspannen. De balans is sneller terug dan bij volwassenen, kinderen kunnen door hun onbevangenheid veel sneller omschakelen. Hierdoor krijgen zij snel meer energie, de weerstand verhoogt en hierdoor komen ze lekkerder in hun vel te zitten.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.