Verschillende behandelwijzen

Welke verschillende behandelwijzen kunnen er nog meer ingezet worden?

Oosterse Geneeskunst en hun methoden

De Oosterse Geneeskunst maakt gebruik van verschillende behandelwijzen om klachten onder handen te nemen. Naast de manuele Shiatsu technieken kan er ook gebruik gemaakt worden van methoden als Moxa om bijvoorbeeld te verwarmen of van Guasha en Cupping om te stimuleren.

Cupping therapie

Met deze methode wordt gebruik gemaakt van een glaasje, met een vacuüm techniek, waarmee de plaatselijke doorbloeding wordt gestimuleerd. Afvalstoffen worden naar de oppervlakte gebracht zodat deze makShiatsutherapie-cuppingkelijker door het lichaam zijn af te voeren en verklevingen worden als het ware losgetrokken. Door de stagnatie verkleurt de plek snel, dit kan rood en zelfs paars worden. Deze verkleuringen verdwijnen vanzelf weer, afhankelijk van de mate van stagnatie. Er kan ook met de Cups gemasseerd worden om dit effect over een groter gebied te verkrijgen, hier wordt een milder vacuüm toegepast. De Cup wordt op de te behandelen plek geplaatst, waarop olie is aangebracht, vervolgens trekt het vacuüm de huid en onderliggende weefsels in de cup.

Guasha therapie

Guasha therapieDeze behandeling kan stagnatie opheffen en afvalstoffen in beweging zetten zodat het lichaam deze beter kan afvoeren. Er wordt gebruik gemaakt van een platte Jade schraapsteen welke over de huid wordt geschraapt. De te behandelen plek kan rood en beurs worden, wat ook de bedoeling is om de onderliggende weefsels te activeren, dit verdwijnt binnen afzienbare tijd vanzelf. De steen van Jade wordt in de Oosterse traditie gebruikt omdat deze hitte kan afvoeren. 

Moxa therapie

Deze behandelwijze wordt o.a. ingezet bij koude, littekens, diverse pijnklachten en stuitligging van baby’s in de zwangerschap. Voor deze therapie wordt er een staaf(je) van gedroogd, geperst Bijvoetkruid gebruikt. Deze wordt brandend boven de te behandelen plek gehouden om warmte diep in het lichaam te laten dringen. Vaak kan hiervoor ook een Moxa lamp gebruikt worden (TDP lamp) dit stinkt niet.Moxa Therapie

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.