Zwangerschap

Een wolk van een baby

Zwangerschap een mooie tijd

Een van de mooiste aspecten van ons vrouw-zijn is het in verwachting mogen zijn van een kindje. Je kunt nieuw leven voortbrengen, een spannende tijd waarin je lichaam heel snel vele veranderingen ondergaat. Je mag even extra goed voor jezelf zorgen, zo zorg je gelijk voor je kindje. Tijdens de zwangerschap kan Shiatsu zwangerschapsmassage ondersteuning bieden als natuurlijk kalmeringsmiddel, het hele lichaam krijgt weer even wat het nodig heeft, je blijft hierdoor ook goed in contact met wat er allemaal gebeurt met je lichaam. Hiermee raak je vertrouwd met je lichaam en dit is belangrijk als voorbereiding op de bevalling, je leert te vertrouwen op wat er komen gaat. Aan het einde van de zwangerschap is het mogelijk samen met je partner te komen om massagetechnieken en drukpunten door te nemen die tijdens de bevalling ondersteunend zijn.

Iets minder roze wolk Zwangerschap Shiatsutherapie

Deze mooie gebeurtenis kan ook gepaard gaan met diverse ongemakken zoals zwangerschapsmisselijkheid, vocht vasthouden, slapeloosheid en last van borsten, buik, banden en rug. Ook angst voor de bevalling kan parten gaan spelen. Het kan zijn dat de bevalling op zich laat wachten of dat tijdens de bevalling de uitputting en pijn overweldigend zijn. Na de bevalling kunnen borsten, borstvoeding en vermoeidheid parten gaan spelen. Het kan zelfs zo zijn dat de kinderwens op zich laat wachten en er uiteindelijk voor een traject wordt gekozen om de natuur een handje te helpen.

Ondersteuning voor, tijdens en na de zwangerschap

In de Traditionele Chinese Geneeskunde begint de oriëntatie van de kinderwens al bij de menstruatie cyclus, als deze goed verloopt dan zijn de omstandigheden goed om zwanger te raken. Wanneer er al problemen zijn in de cyclus, om wat voor reden dan ook, dan zou het kunnen dat zwanger worden minder voorspoedig verloopt. De Traditionele Chinese geneeskunde kan een hoop ondersteuning bieden in tal van klachten, juist nu is het belangrijk hulp te krijgen om de disbalans van je energie in kaart te brengen. Het is belangrijk zo bewust mogelijk en vol vertrouwen dit proces in te gaan. Veel klachten die tijdens de zwangerschap ontstaan kunnen via een natuurlijke weg behandeld worden. Ook om na de bevalling weer in je kracht te komen, je kunt vermoeid zijn of er zijn bijvoorbeeld klachten met de borsten, kunnen de behandelingen ondersteuning bieden.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.